julbo
LEVERANCIER:
Julbo Eyewear
Rue Lacuzon
F-39400 Longchaumois
Frankrijk


CONTACT:
Bart van Driel
+31 (0)6 41 24 73 76
00800 3900 1888
info@julbo.com
www.julbo.com

71/visuel_1950.jpg

1888. Dat was het jaar dat Jules Baud (hoort u de overeenkomst in klank?) het fundament legde voor de brillen en zonnebrillen van Julbo. Het brillenmerk is afkomstig uit de Jura, waar Julbo gehoor gaf aan de vraag van kristalzoekers in Chamonix die graag hun ogen wilden beschermen. 

 

Julbo is een familiebedrijf dat dus in 2018 al weer 130 jaar bestaat. Julbo is het op één na best verkochte merk in Frankrijk binnen de zonnebrillen. Dit komt omdat ze zich gespecialiseerd hebben in diverse takken van sport en met sportief getinte, lichtgewicht monturen en skibrillen die ook nog eens voorzien zijn van glazen die 100% UV A, B en C beschermend zijn.


71/©MDaviet_KUFF_160708_276-Modifier.jpg

Julbo heeft naast de standaard zonneglazen ook een uitgebreid pakket NXT glazen. Deze glazen worden laag voor laag opgebouwd waardoor ze optisch nog zuiverder zijn en u dus nog rustiger kijkt. Daarbij komt, dat deze glazen fotochromatisch zijn. Dit wil zeggen dat de glazen meekleuren naar mate de lichtintensiteit feller wordt, hierdoor heeft u altijd een rustig beeld, dus bij goed weer als bij slecht weer! Julbo heeft voor iedere activiteit of bezigheid een apart glas ontwikkeld.

Als er één plek is waar je je ogen goed moet beschermen, dan is dat wel in de bergen. Met of zonder sneeuw hebben ogen hier veel te verduren van de zon. Het zegt dus heel veel dat bergbeklimmers en andere bergliefhebbers de zonnebrillen van Julbo al snel omarmden. Na de bergbeklimmers voegden ook rocksterren en 'gewone' mensen zich bij de groeiende schare fans van Julbo. Niet zo gek, want de brillenglazen zijn van superieure kwaliteit en bevatten innovatieve technieken die ervoor zorgen dat Julbo zonnebrillen tot de absolute top behoren. Julbo's doel is om altijd producten te blijven maken die een avontuurlijke en vrije spirit hebben. Julbo wil dat u zin krijgt om de wereld te ontdekken en deze wereld vervolgens ook optimaal kunt zien. 


71/©MDaviet_VALT_161203_252-Modifier.jpg

Wat is de Julbo spirit? Passie, delen en toewijding natuurlijk, maar ook de atleten, zowel pro als amateur. Liefhebbers van buiten sporten die allemaal de zelfde passie delen, ongeacht hun sport. Allen zijn een gedeelte van de Julbo familie!

Momenteel is Julbo het enige merk met een RX-laboratorium in Frankrijk. Door het proces van A tot Z in het eigen laboratorium te besturen, kunnen zij een hoger niveau van kwaliteit, reactiviteit, keuze en service bieden dat nog nooit eerder is bereikt. Vanaf nu zullen de Julbo sport zonnebrillen op sterkte gemaakt worden in-house. De technische lenzen zullen geslepen, behandeld en gemonteerd worden in het eigen laboratorium in Longchaumois – Frankrijk,  zodat de brildrager perfect zicht heeft en de RX lenzen perfect passen in het montuur.