Wat is het Sportplatform?

Het Sportplatform kan door sportdetaillisten en sportinkopers kosteloos worden geraadpleegd. Hierbij gaat het om een veelomvattend digitaal platform waarop sportleveranciers hun complete collectie voor het inkoopseizoen en NOOS-assortiment kunnen plaatsen en het zo snel, gemakkelijk en op elk gewenst moment toegankelijk maken voor de sportretail. Voor de sportwinkelier biedt Het Sportplatform onder meer de mogelijkheid om product- en collectie-informatie te verkrijgen, artikelen van verschillende merken te vergelijken en producten uit voorraad te bestellen. 

Het Hockeyplatform is de eerste en wordt gevolgd door enkele andere categorieën, te weten het Tennisplatform, het Runningplatform en het Skiplatform etc. Evenals het Hockeyplatform zijn dit afzonderlijke online platforms die vanuit het centrale platform het Sportplatform direct toegankelijk zijn voor iedereen die over de noodzakelijke persoonlijke inlogcodes beschikt. Omdat het om een B2B project gaat, worden inloggegevens uitsluitend beschikbaar gesteld aan sportdetaillisten en sportinkopers. Deze professionals in de Nederlandse sportretail hebben daarmee kosteloos toegang tot het Sportplatform. 

ENORME SCHAT AAN INFORMATIE

het Sportplatform is een initiatief van 333 Media B.V., dat al vele jaren uitgever is van de vaktijdschriften SPORT PARTNER voor de sport- en outdoorhandel en The Right SIZE voor de schoenenbranche. Via dit digitale platform kunnen abonnees van SPORTPARTNER onder andere kosteloos alle actuele eerste- lijnsinformatie van sportleveranciers checken, zoals NAW-gegevens, leveringsprogramma en merken- portfolio.

ZOEKEN OP PRODUCTCATEGORIE

het Hockeyplatform heeft dus de primeur, als eerste platform binnen het Sportplatform. Op de homepage van het Sportplatform klikt de bezoeker op het icoontje van het Hockeyplatform. Vervolgens kan in het hoofdmenu van het Hockeyplatform een keus worden gemaakt uit vier productcategorieën: sticks, schoenen, kleding en accessoires. Elke categorie is weer onderverdeeld in een aantal sub- categorieën, waarmee het mogelijk is zo nauwkeurig en doel- gericht mogelijk in te zoomen op het gewenste product. Andere onderdelen op de homepage zijn de submenu’s Laatste nieuws en Branche info waarmee direct doorgeklikt kan worden naar verschillende informatiecategorieën.

CONTACT- EN COLLECTIE-INFORMATIE PER MERK

Door te klikken op de button voor de categorie die men wil bezoeken, komt de gebruiker op de merkenpagina terecht. Hier is een overzicht te zien van alle merken waarvan informatie op het Hockeyplatform te vinden is. De merkleveranciers staan met hun contactgegevens en met hun collectie(s) op het platform vermeld. Wordt in het Contact segment geklikt op het logo van één van de merken, dan verschijnt een overzicht van de belangrijkste bedrijfsgegevens. Bij het aanklikken van een merklogo in het Collectie segment krijgt de bezoeker ook meteen de volledige actuele collectie van het betreffende merk in beeld. 

ZOEKEN, FILTEREN EN VERGELIJKEN

Op de merkpagina’s in het Collectie segment worden per merk alle producten afzonderlijk getoond, telkens met dezelfde productinformatie. Daardoor is het voor een detaillist mogelijk gericht te zoeken en te filteren op elk van

de genoemde criteria, waarbij alle producten van alle merken die aan het betreffende criterium voldoen getoond worden. Zo kunnen bovendien vergelijkbare modellen van uiteenlopende merken naast elkaar worden gezet. Desgewenst kunnen geselecteerde producten opgeslagen worden in het orderformulier gedeelte, waar ze steeds opnieuw bekeken kunnen worden. 

DIRECT ORDEREN EN NABESTELLEN

Voor hockeywinkels is het Hockeyplatform een prima aanvulling op het bezoek aan showrooms van merken, waar zij zich hebben georiënteerd op de nieuwe collecties. Door in te loggen op het Hockeyplatform kunnen de tijdens het oriëntatieproces gesignaleerde producten nogmaals worden bekeken en kan de informatie desgewenst gedeeld worden met de winkelmedewerkers. Vervolgens is het mogelijk om via de Bestel direct functie een inkooporder voor het betreffende product te plaatsen. Daarbij wordt automatisch doorgelinkt naar het bestelsysteem of contactformulier van de merkleverancier. 

VRAAG NU INLOGGEGEVENS AAN!

Om gebruik te kunnen maken van dit innovatieve B2B platform, dienen sportdetaillisten en sportinkopers de beschikking te hebben over persoonlijke inloggegevens. U kunt u hier aanmelden. 

DE USP’S VAN HET SPORTPLATFORM